Gustavshill – Ett familjeföretag med över 40 år i branschen

Hej! 

Jag heter Rolf Gustafsson och är VD för Gustavshill handelsträdgård AB. Efter trädgårdsutbildning och jobb på en trädgårdsbutik började jag 1976 med grönsaksodling på Mälaröarna. På hösten byggde jag mitt första lilla växthus där jag odlade penséer som min fru Christina packade till försäljning. Jobba med växter har alltid varit det roligaste jag vet, så jag ville hela tiden ha mer växthus. 

Idag har vi drygt 12000 m² växthus där vi odlar blommande krukväxter, vi har också byggt en trädgårdsbutik i anslutning till växthusen. 

I Årsta partihallar har vi en grossistverksamhet som levererar de flesta sorters krukväxter som finns på marknaden till blomsteraffärer och trädgårdsbutiker i mellansverige. 

Numera är också våra barn med i företaget. Mikael har ansvar för grossistverksamheten där han har 10-12 medarbetare. Irene ansvarar tillsammans med Christina för butiken som sysselsätter ca 12 personer beroende av årstid. Själv har jag huvudansvaret för odlingen med 4-8 anställda. 

Det stora engagemang som finns på Gustavshill tar oss ständigt till nya höjder. Under åren har jag och Christina blivit utsedda till ”Årets Ekeröföretagare” och vi har även vunnit  första pris för ”Årets balkong” och 2015 fick vi både besökarnas och juryns pris för bästa idéträdgård på trädgårdsmässan i Älvsjö. 

Ni som söker något fint till Er trädgård eller Ert hem, välkomna att besöka oss i Färentuna.
Ni som är återförsäljare är välkomna till vår avdelning i Årsta. 

Med vänlig hälsning
Rolf Gustafsson